A A A K K K

Фонд держмайна і НАК «Нафтогаз» спільно відновлюватимуть пошкоджені об’єкти «Центренерго»

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль разом з головою НАК «Нафтогаз України» Олексієм Чернишовим спільно оцінили масштаби руйнувань, завданих одному з об'єктів «Центренерго» російськими окупантами.

«Це партнерський візит. Коли розумієш, що є державницькі люди і друзі, які підтримують нашу роботу по відновленню. Адже без газу — не буде електроенергії», — наголосив очільник відомства.

Відновлення потужностей «Центренерго» – це спільний виклик для української влади та енергетичних компаній, який потребує негайних рішучих дій. З наближенням осінньо-зимового періоду питання безперебійного забезпечення українців світлом є пріоритетним завданням держави.

«Енергетики, які працюють сьогодні в «Центренерго» — люди, які точно вірять в Перемогу України. Наше завдання їм максимально допомогти», — зауважив Голова Фонду.

Довідково. Уряд виділив 1,5 млрд гривень на відбудову пошкоджених війною об'єктів. Кошти надійдуть з резервного фонду держбюджету та Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, який поповнюється внаслідок продажу санкційних активів.