A A A K K K

Фонд презентує можливості для інвесторів в Україні на Люксембурзько-українському бізнес-форумі

Заступниця Голови Фонду Оксана Осьмачко взяла участь у другому Люксембурзько-українському бізнес-форумі «Швидке відновлення України». Організатором заходу є Люксембурзько-Українська торгова палата. На шести майданчиках у Люксембурзі виступали 40 спікерів з різних міжнародних інституцій, а також представники кількох українських міністерств, бізнесмени та міські голови.

Форум має на меті створити міжнародну платформу для дискусій щодо відновлення України та дослідити потенційні партнерства між бізнесом та урядами Люксембургу, України та Європи. Спираючись на успіх першого форуму, у якому взяли участь представники Фонду, цьогорічний захід є ще найбільш впливовим, розглядаючи ключові питання та можливості для економічного зростання та розвитку.

 

Головними темами обговорення стали:

  • вступ України до ЄС (перспективи та можливості);

  • фінансування відновлення економіки;

  • зелене відновлення економіки (ключові сектори економіки);

  • космічні інновації;

  • соціальне відновлення;

  • реалії ведення бізнесу в Україні.

Під час заходу учасники отримали інформацію про основні напрямки діяльності Фонду, зокрема: приватизацію, оренду, оцінку державного майна, проєкт «Земельний банк» та робота з санкційними активами. 

Крім того, спілкувалися про розміщення нових логістичних центрів на території індустріальних парків, створених на базі занедбаних промислових зон (браунфілдів). Це перспективні для розвитку промислові території, які доступні до приватизації.

Довідково. Форум є майданчиком для зустрічі представників влади України та Люксембургу, європейських інституцій, люксембурзького бізнесу (промисловості та фінансів), міжнародних фінансових установ та інвесторів. Їхня мета – спільне вивчення інноваційних стратегій та ініціатив, які допоможуть пришвидшити економічне відновлення України та забезпечити її стійке зростання.