A A A K K K

Підсумки тижня: команда ФДМУ провела успішних аукціонів на понад 105 млн гривень

З 13-17 травня Фонд державного майна України провів 10 успішних аукціонів на суму 105,69 млн гривень. За право власності на активи змагалися 57 учасників, а середнє зростання вартості активів становить 4,3 рази.

Найдорожчим лотом тижня став Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Івано-Франківський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». За право власності на актив змагалися 23 учасники, а зростання вартості відбулося зі стартових  — 2,79 млн гривень до фінальних — 61,6 млн гривенть. Тобто у понад 22 рази.

Не плануємо зупинятися на досягнутому і вже на наступний тиждень заплановане проведення 18 торгів. Серед найцікавіших пропозицій:

ЄМК ДП «Нігинський кар’єр». До складу єдиного майнового комплексу входять 53 одиниці нерухомості та інфраструктури (цехи, склади, корпуси та адмінбудівлі) загальною площею 16 329,20 м², а також 34 транспортні засоби. Підприємство розташоване на трьох земельних ділянках площею 79,6 га.
Стартова ціна — 13,2 млн гривень, дата проведення аукціону 24 травня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/4bsynIE  

ЄМК ДКП «Лохвицький спиртовий комбінат». До складу єдиного майнового комплексу входять 107 зареєстрованих одиниць нерухомого майна (виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди тощо). Також є 32 одиниці інженерних споруд. Загальна площа об’єктів нерухомості становить 28,6 м², всі активи розташовані на Полтавщині у Миргородському районі. Також у підприємства є 21 одиниця транспорту і спецтехніки, зокрема вантажні автомобілі, трактори, причеп та тепловоз.
Стартова ціна — 11,2 млн гривень, дата проведення аукціону 23 травня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3wORFIR  

ЄМК ДП «Завод «Електропобутприлад». Об’єкт включає 3 зареєстровані одиниці нерухомого майна (нежитлові будівлі та споруди, будівля карболітової дільниці, будівля (електрощитова) тощо) загальною площею 2255,7 м². Завод знаходиться поруч з перетином міжнародної автомагістралі М19 та автошляху територіального значення Т 2602. Це забезпечує зручну логістику.
Стартова ціна — 11,2 млн гривень, дата проведення аукціону 22 травня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3wEcQxe

Нежитлове приміщення у Сумах. Актив складається з двох основних приміщень та трьох допоміжних. Будівлі призначені для використання конторських та адміністративних цілей. Нежитловий другий поверх побудовано у 2009 році. Об’єкт приватизації утеплений, покрівля виконана з металочерепиці по дерев'яній обрешітці. Стеля має підвісну конструкцію та утеплена мінераловатними плитами.
Стартова ціна — 6 тис. гривень, дата проведення аукціону 23 травня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/4blxIIR

Будівлі з обладнанням деревообробної промисловості. Загальна площа нерухомості становить 1262,4 м². До складу об’єкта приватизації входять: двоповерхова цегляна будівля цеху переробки з прибудовою та приміщення котельні, токарки, тирсосховища з трьома прибудовами. До приміщень під’єднані всі необхідні комунікації, також наявне обладнення.
Стартова ціна — 4,9 млн гривень, дата проведення аукціону 23 травня.
Детальніше про об’єкт приватизації — https://bit.ly/3QOe53Q

Якщо серед об’єктів, які розміщені на наших ресурсах — https://privatization.gov.ua/ та телеграм-каналі «Приватизація в України» ви не знайшли той, який підійде для реалізації бізнесу. Ініціювати приватизації можна самостійно, достатньо виконати кілька простих кроків. Покрокова інструкція за посиланням — https://privatization.gov.ua/yak-kupyty-ob-yekt/.