A A A K K K

Міжнародна взаємодія: Команда ФДМУ провела зустріч з представниками Організації економічного співробітництва та розвитку

Команда Фонду державного майна України провела нараду з представниками Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Ключова мета зустрічі: інформування експертів ОЕСР про роботу Фонду. Все для того, аби якісно підготувати проєкт «Економічного огляду України». Суть якого полягає у дослідженні вітчизняної економіки, пошуку проблем та створенні рекомендацій для їх подальшого розв’язання. 

І ФДМУ допомагають їм у цьому. Команда Фонду представила ключові напрями роботи відомства та нові проєкти — Земельний Банк і роботу з націоналізованим (санкційним) майном. 

У ході наради з іноземними колегами окремо обговорили ряд важливих питань, зокрема:

Перспективи управління державними активами: особливості політики державної власності, корпоративну реформу, стратегію управління, тріаж та зміни, які передбачаються в найближчій перспективі. Окремо обговорили специфіку управління акціонерними товариствами та ліквідацію ДП; 

Можливості приватизації державного майна: план приватизації, попит серед іноземних та українських інвесторів, підготовку об’єктів, механізми оголошення аукціонів. Також, окремо окреслили динаміку приватизації за останні кілька років та різницю між малою та великою приватизацією;

Роботу наглядових рад: порядок призначення та нормативно-правові акти, які регламентують діяльність наглядових рад. Акцентували на важливості рад, як механізм внутрішнього контролю;

Прозорість проведення онлайн-аукціонів: методи контролю з боку правоохоронної системи та суспільства задля запобігання зловживанню.

Зі свого боку Організація економічного співробітництва та розвитку відповідно до зібраної інформації підготує рекомендації та презентує їх Уряду. Документ допоможе Україні інтегруватися та стати членом ОЕСР. Вступ країни до організації важливий, оскільки за впливом ОЕСР належить до трійки провідних світових економічних установ разом з МВФ та Світовим банком.

Нагадаємо, Фонд державного майна України активно співпрацює з офісом Організації економічного співробітництва та розвитку у Києві. Також Голова ФДМУ Віталій Коваль під час відрядження у Франції, провів зустріч із заступником Генерального секретаря ОЕСР.

Довідково. ОЕСР – міжнародна організація, членами якої на сьогодні є 38 країн. 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, беручи участь у багатьох сферах її діяльності. Організація є місцем вивчення та дискусій і здійснює пошуки та аналіз, які допомагають урядам визначити стратегію виходу на формальні угоди між країнами-членами і які будуть реалізовуватися національними інституціями чи в інших міжнародних домовленостях.