A A A K K K

Фонд державного майна: Енергетична компанія України перерахувала 100,4 млн грн дивідендів до державного бюджету

АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ), державна енерготрейдингова компанія під управлінням Фонду державного майна України, перерахувала 100,4 млн грн дивідендів до державного бюджету за підсумками діяльності у 2023 році.

«ЕКУ демонструє, як державні активи можуть працювати та генерувати значний прибуток для держави», — підкреслив Голова ФДМУ Віталій Коваль. «Компанія, створена державою з нуля менше двох років тому, стала важливим гравцем у забезпеченні енергетичної безпеки України. Нині ЕКУ здійснює надійне постачання та імпорт електроенергії для споживачів, і одночасно підтримує економіку країни. Дивіденди, перераховані ЕКУ, стануть вагомим внеском у державний бюджет, з якого, зокрема, фінансуються Сили оборони України».

ФДМУ продовжує впроваджувати корпоративну реформу в державному секторі економіки, спрямовану на підвищення ефективності та прозорості управління державними активами. Важливим кроком у цьому напрямку є формування професійних наглядових рад.

Нагадаємо, ФДМУ оголосив конкурс на посади трьох незалежних членів наглядової ради ЕКУ, який триватиме до 11 липня 2024 року. Нова наглядова рада сприятиме зміцненню позицій ЕКУ та розширенню її діяльності на внутрішньому та зовнішніх ринках енергоресурсів.

Довідково. АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) – національна енерготрейдингова компанія, яка пропонує комплексні рішення з купівлі, продажу та управління енергоресурсами. ЕКУ входить до ТОП-5 трейдерів України за обсягами продажу електроенергії, є лідером з транскордонної торгівлі енергоресурсами та торгівлі зеленою електроенергією. ЕКУ заснувала першу державну балансуючу групу учасників ринку електроенергії, яка нині є другою за розміром в Україні. Клієнти компанії генерують 10% ВВП України. 100% ЕКУ належить державі, управління компанією здійснює Фонд державного майна України.