ФДМУ готує до приватизації майно «Крисківського спиртзаводу» і «Ніжинського комбінату хлібопродуктів»
Фонд держмайна готує до малої приватизації три об'єкти харчової промисловості: єдиний майновий комплекс (ЄМК) ДП «Крисківський спиртовий завод», ЄМК ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» та ЄМК ДП «Попівський експериментальний завод». ФДМУ планує виставити їх на приватизаційні аукціони в першому кварталі 2023 року.
8 грудня заступник Голови ФДМУ Яна Матієва здійснила робочий візит на ці підприємства з метою перевірки їх стану.
Крисківський спиртовий завод спеціалізується на дистиляції, ректифікації та змішуванні спиртних напоїв, а також виробництві вуглекислоти. Попівський експериментальний завод – на виробництві харчових продуктів, органічних хімічних речовин та косметичних засобів. Ніжинський комбінат хлібопродуктів – виробництві продуктів з борошна.
На підприємствах наявні усі виробничі потужності необхідні для відновлення роботи.
«За результатами малої приватизації у вересні-грудні ми бачимо збереження попиту на об’єкти харчової промисловості. Вони можуть бути використані у різних галузях – від спиртової до технічної, що робить їх мультифункціональними», – повідомляє Яна Матієва.
Нагадуємо, що раніше цього року були приватизовані такі об’єкти: Вузлівське, Кобиловолоцьке, Марилівське та Борщівське місця провадження діяльності ДП «Укрспирт». В рамках демонополізації спиртової галузі та допомоги бізнесу у релокації виробництв в Україні готуються до приватизації й інші активи харчової промисловості.
Дізнатися більше про проінспектовані об'єкти та можна на сайті privatization.gov.ua.