A A A K K K

ФДМУ продовжує працювати в напрямку енергозбереження

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль разом з командою провів зустріч в онлайн-режимі із представниками Програми розвитку ООН (ПРООН).

Під час зустрічі обговорили можливості співпраці щодо запровадження заходів енергоефективності у Фонді держмайна. Зокрема, і на державних підприємствах, які в управлінні ФДМУ.

Також спілкувалися про механізм ЕСКО-сервісу, можливі проєкти та критерії об’єктів, які можуть бути реалізовані у межах цієї програми.

“У планах Фонду ініціювати законодавчі зміни, на які нас надихнув досвід міжнародних колег. Мова йде про частину коштів від приватизації державного майна, яка повинна спрямовуватися на заходи з енергоефективності. Ми розуміємо, що це дасть суттєву економію і знизить навантаження на бюджет. Адже, зекономлені гроші – це зароблені гроші”, – наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Також очільник зауважив, що Фонд держмайна прагне залучити  ЕСКО для підвищення енергоефективності об’єктів та державних підприємств, які є в управлінні. А ще, акцентував, що заходи насамперед потрібно протестувати на будівлі Фонду, аби стати взірцевим прикладом для всіх інших державних підприємств. Наприкінці зустрічі домовилися про підготовку переліку ДП Фонду, які найбільше споживають електроенергії.

Проєкти енергосервісу є одними з ефективних інструментів, що дозволяють підвищити енергоефективність без значних початкових витрат з боку держави, забезпечуючи довгострокову економію ресурсів та зниження навантаження на бюджет. Фонд продовжує працювати в цьому напрямку. Нагадаємо, ФДМУ уже підписав Меморандум про співпрацю з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження.