A A A K K K

Фонд держмайна розпочав формування наглядової ради АТ «Енергетична компанія України»

ФДМУ є органом управління 100 акцій АТ «ЕКУ». Тому оголошено конкурсний відбір на посади трьох незалежних членів наглядової ради державного енерготрейдера – АТ «Енергетична компанія України». Відповідно до його умов, кандидати можуть подавати свої заявки до 11 липня 2024 року включно.

Серед вимог до кандидатів у наглядову раду ЕКУ – досвід у таких сферах:

●        торгівля електричною енергією та/або газом;

●        корпоративне, цивільне та/або господарське право;

●        фінанси, економіка підприємств, бухгалтерський облік та/або аудит.

Згідно зі статутом ЕКУ, наглядова рада складається із п’яти членів: трьох незалежних і двох представників держави.

Очікується, що процес формування наглядової ради ЕКУ буде завершено до кінця липня.

«ЕКУ є одним із лідерів у трейдингу електроенергією в Україні, який продовжує динамічно розвиватися. Подальша стратегія компанії передбачає роботу на європейських енергоринках, збільшення частки в постачанні енергоресурсів вітчизняним підприємствам та впровадження перспективних проектів для забезпечення безпеки постачання стратегічним підприємствам. Ми очікуємо формування в ЕКУ професійної наглядової ради, яка сприятиме досягненню цілей компанії як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках енергоресурсів», – зазначив Віталій Коваль, голова Фонду державного майна України.

Ознайомитися з детальною інформацією щодо конкурсного відбору і подати заявку на участь в ньому можна за посиланням:  https://hr.spfu.gov.ua/vacancy/240.

Довідково. АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) – національна енерготрейдингова компанія, яка пропонує комплексні рішення з купівлі, продажу і управління енергоресурсами. ЕКУ входить до ТОП-5 трейдерів України за обсягами продажу електроенергії, лідерів з транскордонної торгівлі енергоресурсами та торгівлі зеленою електроенергією. ЕКУ заснувала першу державну балансуючу групу учасників ринку електроенергії, яка нині є другою за розміром в України. Клієнти компанії генерують 10% в ВВП України. 100% ЕКУ належить державі, управління компанією здійснює Фонд державного майна України