A A A K K K

«Сумихімпром» знову під контролем держави: Голова Фонду оголосив про нову стратегію розвитку

Голова Фонду Віталій Коваль провів робочу зустріч з колективом ПАТ «Сумихімпром», майже 100% акцій якого належить державі. Завод протягом багатьох років був під контролем компаній, пов'язаних з олігархами. Лише цього року Фонду держмайна, якому належить підприємство, вдалося повернути над ним управління.

«Сьогодні наша мета — запустити виробництво на підприємстві. Адже це не лише про економічну стабільність та соціальну безпеку регіону, а й про розвиток хімічної галузі України», — наголосив очільник відомства.

Менеджмент розробив стратегію розвитку підприємства, яка в найближчі терміни виведе його на беззбитковий рівень. План передбачає поетапний запуск різних цехів та розширення асортименту продукції.

Цей крок дозволить запустити процес доданої вартості, де продукція одного підприємства слугуватиме сировиною для іншого. Наприклад, хімічні продукти «Сумихімпром» знаходять застосування в аграрній сфері, будівництві, лакофарбовій та гумовій промисловості.

Фонд послідовно й цілеспрямовано проводить роботу з відновлення потужностей підприємств, що перебувають під його управлінням, тим самим роблячи свій внесок у зміцнення економічного тилу країни.