A A A K K K

Фонд державного майна України готує санкційний «Мотордеталь-Конотоп» до продажу

Фонд державного майна України здійснює необхідні кроки для підготовки ТОВ «Мотордеталь-Конотоп», санкційного активу в управлінні Фонду, до подальшої реалізації. Про це повідомив Голова ФДМУ Віталій Коваль під час робочої поїздки на підприємство.

«Мотордеталь-Конотоп» - один із найбільших заводів у Європі, який займається виробництвом гільз циліндрів для різних типів двигунів внутрішнього згоряння. Підприємство є прибутковим та бюджетоутворюючим для Конотопа, забезпечуючи роботою понад 700 осіб. Серед клієнтів заводу - відомі світові компанії, такі як Rolls-Royce, Scania, MAN, Iveco, Mercedes-Benz, Volvo, Renault та CAT.

Віталій Коваль наголосив: «Попри непрості часи, колектив «Мотордеталь-Конотоп» не впав духом і своєю щоденною працею робить вагомий внесок в економіку України. Фонд ставить на меті знайти проукраїнського власника, який зможе забезпечити подальший розвиток підприємства та збереження робочих місць».

Усі кошти, отримані від реалізації санкційних активів, спрямовуються до фонду ліквідації наслідків збройної агресії, з якого фінансуються проєкти відновлення України.

Нагадаємо, що у 2023 році Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення стягнути у дохід держави 100% статутного капіталу ТОВ «Мотордеталь-Конотоп», яке належало сенатору Ради Федерації РФ Сергію Калашникову. Відтоді підприємство перебуває в управлінні ФДМУ, який вживає заходів для його підготовки до реалізації.