A A A K K K

Фонд державного майна України успішно реалізував непрофільні активи ДП «Ліси України» на Сумщині

Фонд державного майна України провів два успішні онлайн-аукціони з приватизації непрофільних активів ДП «Ліси України», розташованих у Сумській області. Загальна сума продажу склала 9,85 млн грн. За кожен лот змагалися по 5 учасників.

Високий інтерес інвесторів до об'єктів підтверджує ефективність приватизаційних процесів. Будівлі з обладнанням деревообробної промисловості у селищі Вороніж було продано за 8,15 млн грн, що в 1,7 раза вище за стартову ціну. Будівлю площею 366,3 кв.м в урочищі «Ковалева» Шосткинського району придбано за 1,7 млн грн, що перевищує початкову вартість у 4,5 раза.

«Приватизація непрофільних активів – це наповнення державного бюджету, з якого фінансуються наші Сили оборони. А ще – інвестиції в розвиток регіонів, створення нових робочих місць та стимулювання підприємницької діяльності. Важливо, що приватизується лише майно, а земля залишається у власності держави», – зазначив Віталій Коваль, Голова ФДМУ.

Нагадаємо, що ДП «Ліси України» передає Фонду держмайна активи, які не використовуються у господарській діяльності та потребують значних витрат на утримання. ФДМУ готує ці об'єкти до продажу та проводить онлайн-аукціони у системі «Прозорро.Продажі».