A A A K K K

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль: Збільшення кількості кандидатів на посади членів наглядових рад – позитивний сигнал для імплементації корпоративної реформи

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль повідомив про зростання кількості кандидатів на вакансії членів наглядових рад державних підприємств за останні тижні. Ця новина прозвучала під час дискусії, організованої Public Policy Development Office та Професійною асоціацією корпоративного управління, де обговорювалися законодавчі зміни щодо корпоративного управління в державному секторі в умовах війни.

«Збільшення інтересу до посад членів наглядових рад – це позитивний сигнал, який свідчить про початок формування конкурентного середовища. Це сприятиме залученню висококваліфікованих фахівців, здатних ефективно керувати державними активами», – зазначив Віталій Коваль.

Голова ФДМУ наголосив на важливості формування нової генерації професійних управлінців для результативного управління державними підприємствами. Він підкреслив, що це відповідальна місія, і необхідно забезпечити сприятливі умови для їх розвитку та залучення.

Корпоративний блок ФДМУ несе величезне навантаження, адже команда Фонду має погоджувати десятки тисяч правочинів по понад 600 напрямах діяльності державних підприємств. Впровадження професійних наглядових рад з галузевим розмежуванням – необхідний для Фонду держмайна інструмент, що допоможе ефективніше управляти процесами.

«Закон – лише перший крок. Ми маємо пройти довгий шлях розробки нормативних документів та їх коректної імплементації. Важливо рухатися у правильному напрямку, і такі дискусії, як сьогодні, допомагають визначити орієнтири. Фонд державного майна готовий бути драйвером цих змін та підтримувати імплементацію реформи», – підсумував Віталій Коваль.