A A A K K K

Форум «Житло для ВПО»: пошук шляхів покращення життя внутрішньо переміщених осіб

Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій долучився до парламентсько-муніципального форуму-діалогу «Житло для внутрішньо переміщених осіб». Організатором є Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Серед учасників заходу: представники уряду, місцевих органів влади, територіальних громад, громадських організацій та міжнародних партнерів.

Форум-діалог спрямований на: 

  • сприяння забезпеченню житлом внутрішньо переміщених осіб;

  • наповнення фондів житла, придатного для проживання внутрішньо переміщених осіб;

  • проведення системного аудиту та пооб’єктної інвентаризації усіх потенційно придатних для проживання приміщень в Україні;

  • залучення коштів для реалізації права на житло ВПО.

У рамках другого дня учасники заходу здійснили виїзні зустрічі, відвідавши місця тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Закарпатській області. Ці зустрічі дали можливість ознайомитися з поточними проблемами ВПО та краще зрозуміти їхні потреби.

За підсумками виїзних зустрічей буде проведено круглий стіл з представниками муніципалітетів. Учасники заходу проаналізують результати візитів, визначать позитивні та негативні аспекти, а також розроблять пропозиції та рекомендації щодо покращення ситуації.

Крім того, учасники обговорять роботу місцевих органів влади, результати та перспективи програми «єВідновлення», а також шляхи покращення законодавства щодо забезпечення житлом ВПО.