A A A K K K

Інвестиційне майбутнє: зустріч Голови Фонду з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Ірландії

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Ірландії Ларисою Герасько. Під час зустрічі презентував основні напрямки роботи ФДМУ. Сторони обговорили можливості залучення ірландських інвестицій в українські проєкти, зосередившись на сферах, які можуть зацікавити іноземних партнерів.

«Впевнений, що українсько-ірландська співпраця позитивно вплине на розвиток економіки та АПК України», – зауважив очільник відомства.

Ірландія, як країна ЄС з потужною економікою та розвиненим аграрним сектором, є цінним партнером для України. Її передові технології та досвід у тваринництві та молочній галузі можуть значно стимулювати розвиток цих сфер в Україні.

Фонд держмайна найближчим часом розпочне оренду державних земельних ресурсів через нову платформу «Земельний банк». З кінця липня поточного року українські та іноземні інвестори зможуть брати участь в онлайн-аукціонах.

Крім того, обговорили питання співпраці у сфері енергетики, зосередившись на енергоефективності та модернізації «Центренерго» за допомогою міжнародних партнерів. Також сторони домовилися про спільні дії щодо залучення ірландських інвестицій в українську економіку.