A A A K K K

Державний енерготрейдер нарощує імпорт для забезпечення роботи промисловості

У травні державний енерготрейдер «Енергетична компанія України» (ЕКУ), що знаходиться в управлінні Фонду державного майна, досяг рекордного обсягу імпорту електроенергії. Показник зріс на третину порівняно з квітнем та вдвічі перевищив березневий рівень.

Цей результат став можливим завдяки розширенню географії імпорту. Окрім Угорщини, Словаччини та Румунії, ЕКУ почала постачати електроенергію і з Польщі. Це дозволило суттєво наростити обсяги імпорту та ще більше диверсифікувати джерела постачання.

Збільшення імпорту електроенергії відіграє ключову роль у забезпеченні енергетичної безпеки України в умовах дефіциту. ЕКУ, як державна компанія, робить вагомий внесок у вирішення цього завдання. Вона не лише нарощує загальні обсяги імпорту, але й розвиває цільові поставки для промислових споживачів.

Ця послуга допомагає підприємствам уникати простоїв через відключення і мінімізувати збитки. ЕКУ також допомагає своїм клієнтам розвивати власну генерацію як середньострокове рішення для підвищення енергетичної стійкості їхнього бізнесу.

Досягнення ЕКУ в постачанні електроенергії – успішний приклад роботи державної компанії в стратегічній галузі. ЕКУ не лише забезпечує надійне енергопостачання, але й генерує дохід для держави. У 2023 році компанія отримала чистий прибуток у розмірі 148,9 млн грн та загалом відрахувала до держбюджету 209,4 млн грн.